Home    Airco producten  Sat faqs  Airco faqs  Sat TV info  Smart kaart  Verhuur  Contact

SAT FAQS

ASTRA

 

WAT IS ASTRA?

ASTRA is het belangrijkste satellietsysteem van Europa voor de verspreiding van digitale televisie- en radiosignalen. Inmiddels ontvangen meer dan 800.000 Nederlandse huishoudens met CanalDigitaal programma’s via de ASTRA-satellieten.

SES-ASTRA
De eigenaar en beheerder van het satellietnetwerk,
SES-ASTRA, is gevestigd in Luxemburg. De satellieten bevinden zich op meer dan 36.000 kilometer hoogte op een vaste positie rond de aarde. Vanuit het “Satellite Control Centre” worden alle satellieten bestuurd en gecontroleerd, zodat u thuis kunt genieten van digitale televisie- en radioprogramma’s in zeer hoge beeldkwaliteit.

Het grootste deel van de Nederlandse zenders zendt uit via de ASTRA 19,2-satellietpositie. Daarnaast zijn via de ASTRA 23,5-satellietpositie ook Nederlandse zenders te ontvangen, waaronder de regionale omroepen en de zenders in het Thema-pakket. U kunt zowel ASTRA 19,2 als 23,5 makkelijk tegelijkertijd ontvangen met behulp van een DUO LNB.

Wat heeft ASTRA te bieden?
Moderne LCD-televisies en plasmaschermen worden steeds populairder en zijn in veel huishoudens te vinden. Hierdoor ontstaat ook een grotere behoefte aan een betere digitale beeld- en geluidskwaliteit. ASTRA biedt deze kwaliteit!
 
Met digitale radio en televisie via de satelliet kunt u thuis of op vakantie genieten van haarscherp beeld en perfect geluid. Ruis in uw beeld of geluid behoort daarmee tot het verleden.

Als aanvulling op uw CanalDigitaal zenderpakket kunt u ook honderden internationale televisie- en radiokanalen vrij ontvangen via de ASTRA-satellieten.
 
Hoe werkt satellietontvangst?
Een televisie- of radiostation zendt eerst de signalen naar de ASTRA-satelliet, dit is de zogenaamde “uplink”. De betreffende ASTRA-satelliet zendt de signalen vervolgens weer naar een bepaald gebied op aarde. Dit specifieke gebied wordt de “footprint” van de satelliet genoemd.
 
De footprints van de ASTRA 19,2- en 23,5-satellietposities bestrijken vrijwel heel Europa.*
 
Impressiie footprint ASTRA 19,2
ASTRA 19.2
Nieuwe footprint voor regionale omroepen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ASTRA 23.5
* De afgebeelde footprints dienen uitsluitend als impressie. In Nederland heeft u gegarandeerd volledige dekking. 
 
U kunt in héél Nederland,en in Spanje ook op de camping en in uw vakantiewoning, het satellietsignaal van ASTRA ontvangen. U heeft dus geen vaste aansluiting voor de kabel meer nodig om te kunnen genieten van digitale televisie.

Uw schotelantenne vangt het satellietsignaal op van de satelliet waar uw schotel op uitgericht is. In Nederland is een schotel van 60cm ruim voldoende om goede ontvangst van het satellietsignaal van de ASTRA 19,2-satellietpositie en 23,5 met een dubbele LNB  te garanderen.

Uw schotel weerkaatst het satellietsignaal richting de LNB-kop en deze geeft het signaal door aan uw satellietontvanger. Uw ontvanger zet het signaal vervolgens om in geschikt beeld en geluid voor uw televisietoestel. Zo kunt u iedere dag genieten van alles wat digitale satelliettelevisie en –radio te bieden heeft.

BEL ONS VOOR INFORMATIE